Covid 19

De vzw Zeverrock volgt steeds de recentste aanbevelingen van de overheid. Deze FAQ wordt aangepast, naargelang de pandemie evolueert. Om op de hoogte te blijven van welke covid-maatregelen gelden op het festivalterrein, raadpleegt u best voor u vertrekt deze pagina.

Welke covid-maatregelen zijn momenteel van kracht?

De veiligheid van onze bezoekers, onze artiesten en onze medewerkers staat steeds voorop. We willen ook de buurtbewoners behoeden voor overlast of onveilige situaties. VZW Zeverrock volgt de maatregelen en aanbevelingen van de overheid strikt op. Bovendien vindt er geregeld overleg plaats met het lokale bestuur, de politie en de brandweer. De maatregelen zoals gecommuniceerd in de media gelden op Zeverrock.

Moet ik gevaccineerd/getest zijn?

Naar aanleiding van de nationale veiligheidsraad op maandag 19 juli 2021 gelden volgende regels mbt Zeverrock 2021.

Om toegang te hebben tot Zeverrock 2021, moet u behalve een geldig toegangsticket ook een bewijs van vaccinatie of een bewijs van een negatieve test of een herstelcertificaat hebben. Dit wordt gecontroleerd via het Covid Safe Ticket. Deze app kunt u gratis op uw smartphone installeren. 

Om een geldig vaccinatiebewijs te kunnen voorleggen, dient u minstens 14 dagen voor het festival volledig gevaccineerd te zijn met het Pfizer, Astra Zeneca of Moderna vaccin en 4 weken met het Johnson & Johnson vaccin. 

Een negatieve PCR-test is geldig de dag van afname + 48u. Een negatieve sneltest afgenomen door een apotheek is eveneens geldig. Deze is geldig de dag van afname + 24 u. Indien u beide dagen komt, wordt je Covid Safe Ticket zowel op vrijdag als op zaterdag gecontroleerd. Hou daar rekening mee bij het moment van afname.

Een herstelcertificaat geeft eveneens recht op toegang tot Zeverrock 21. Dit geldt vanaf dag 11 na een besmetting tot 180 dagen na de besmetting.

Aan de ingang worden je toegangsticket en je Covid Safe Ticket gecontroleerd adhv je identiteitskaart. Vergeet dus niet deze mee te brengen.

De vaccinatiegegevens van onze bezoekers worden bijgehouden met het oog op mogelijke contact tracing. Deze regels gelden eveneens voor onze medewerkers en artiesten. 

Zie hiervoor ook op https://covidsafe.be/nl

Wat betekent de ‘binnen is binnen’ regel?

Vanwege covid-19 en de teststrategieën zijn we verplicht de bezoekersstromen te beperken. Wie het terrein verlaat, doet dit definitief. Maak dus dat je goed voorbereid naar het festival komt. Op het terrein zijn er voldoende mogelijkheden om te eten en drinken.

Kan ik zelf eten en/of drinken meebrengen?

Het is niet toegelaten om zelf eten of drinken mee te brengen. Onze medewerkers zullen dit controleren. Er is voldoende drank beschikbaar aan onze drie togen. Een professionele cateringfirma zal een gamma aan diverse maaltijden aanbieden.

Is een mondmasker verplicht?

Momenteel gaan we ervan uit dat een mondmasker niet verplicht zal zijn. Raadpleeg voor vertrek onze website www.zeverrock.be voor de recentste maatregelen.

Is social distancing van kracht?

Volgens de huidige maatregelen zullen jullie niet in bubbels of op afstand moeten feesten. Raadpleeg voor vertrek onze website www.zeverrrock.be voor de recentste maatregelen.

Zijn er op het terrein mogelijkheden om de handen te wassen?

We voorzien extra toiletten en handwaseilandjes om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Kan de toegang tot het festivalterrein geweigerd worden, ook al heb ik een geldig ticket?

Indien u een ticket hebt maar geen geldig Covid Safe Ticket wordt de toegang tot het festival geweigerd. Indien u uw identiteitskaart vergeten bent en niet kan aantonen dat deze tickets op uw naam gelden, wordt u de toegang tot het festivalterrein eveneens ontzegd. 

In beide gevallen wordt uw ticket niet terugbetaald.

Wat met mijn ticket als ik positief test op corona?

De veiligheid van onze bezoekers, onze artiesten en onze medewerkers is prioritair. Indien u positief test op corona, zullen wij uitzonderlijk en na voorleggen van het testresultaat uw ticket terugbetalen.

Indien u uw ticket doorverkoopt, moeten de persoonlijke gegevens aangepast worden. Dit doet u zelf en kan tot 4u voor het festival.

Wat als het festival wordt geannuleerd?

Wij gaan er momenteel van uit dat Zeverrock 2021 kan doorgaan. Indien het festival toch nog wordt geannuleerd, dan betalen we uw ticket terug.